flag

DRAGO Olimac adapter

kep1

 

 

Három generáció óta az OLIMAC csakis kukorica betakarító adaptereket tervezett és épített. Ez a sajátosság, ami egyedi a világon, lehetővé tette, hogy folyamatos kutatásra és technológiai újításokra koncentráljanak. A DRAGO a kiváló technológiának és gyártási minőségének köszönhetően magas teljesítményt és biztonságot ajánl bármilyen munkakörülmények között.

 

Automata működésű törőlécek
Az egyetlen konstrukció a világon, amely automatikus működésű törőlécekkel készül. Az OLIMAC szabadalomnak köszönhetően a DRAGO törőlécek automatikusan és külön-külön beállítják a lemezek közti rést a kukoricaszárak vastagságától függően. Az automata mechanizmus lehetővé teszi a DRAGO-nak, hogy a táblán belül követni tudja a szárvastagság változását és ehhez állítsa folyamatosan a törőlécek közötti rést. A gépkezelő nem végez beállítást a törőlécekkel kapcsolatban, így időt takarít meg, nyugodtabban dolgozik és a kukoricaszárak tökéletes fogadására állíthatja kombájnját.

 

Hosszabb törőhengerek: Nincs veszteség, nagyobb sebesség
A DRAGO törőhengerek hosszabbak, mint más csőtörők hengerei. Ez a rendszer könnyebben választja le a kukoricacsöveket a növényről, így elkerüli a hirtelen erős lerántás következtében történő kihullást az adapterből és növeli a betakarítás sebességét.

A kukorica tökéletes begyűjtése
Szerkezetének köszönhetően a gép teljesen a talaj közelében képes működni, valamint az oldalcsigákkal lehetővé válik az elhajlott növények felemelése, ezáltal biztosítva azoknak a kukoricacsöveknek a begyűjtését is, amelyek nagyon lent vannak, vagy melyek alacsonyan lógnak.

Mindegyik sor külön, zárt olajfürdős hajtásházzal szerelt, melyeknek a meghajtása Walterscheid csúszó kuplunggal történik.

 

Fülesláncok
A megerősített acélból készült fülesláncok saját magukat feszítik egy rugó segítségével, mely elnyeli a rezgésfeszültséget. A törőhengerek hosszanti kései wolfram-karbid ötvözetből készültek. Ezek a kések megakadályozzák, hogy a növényi szárak feltekeredjenek a törőhengerekre.

Az OLIMAC termékpalettájáról 4-től egészen 24 sorig kínálja a DRAGO-t, melyet a megrendelő kombájntípusához gyártanak,                                                                        ezáltal tökéletes a felfüggesztése és a meghajtás.

Beépített kukoricaszár szecskázó
Kérésre a DRAGO a gép alá épít egy kukoricaszár szecskázót, melynek forgó pengéi minimális energiát fogyasztanak. A szecskázó szétzúzza a kukoricaszárakat és a talajt szántásra kész állapotba hozza.

Napraforgó betakarításra is alkalmas
Az opcióban kapható kiegészítő késes szerelvénnyel napraforgó betakarításra is használhatjuk az OLIMAC DRAGO adaptereket.

 

 

 

Az összecsukható változat csökkentett szállítási szélessége

A csökkentett 3-3.20 m szállítási szélességgel könnyen közlekedhet az utakon, és jobb a láthatóság is. Az összehajtási folyamat a műszerfalról működtethető.

 

 

flag

Újdonságok Kérem tekintse meg újdonságainkat!

AdBlue kocsi az egyszerű utántöltéshez 

AdBlue kocsi az egyszerű utántöltéshez

reszletek
OROS SUN akció 

OROS SUN akció

reszletek

Az új Massey Ferguson 7700-as 

Az új Massey Ferguson 7700-as

reszletek
DRAGO Olimac adapter 

DRAGO Olimac adapter

reszletek

Branson traktorok, minőség és innováció 

Branson traktorok, minőség és innováció

reszletek
Pályázatra készen! Massey Ferguson 3600–as széria 

Pályázatra készen! Massey Ferguson 3600–as széria

reszletek