flag

Új gép

flag

MF Activa S

MF Activa S

MASSEY FERGUSON ACTIVA S SZÉRIA

Az ideális megoldás vegyes üzemek számára: az ACTIVA S széria kompromisszumok nélküli felszereltséget valamint egy az osztályához mérten magas szintű kezelési és vezetési komfortot nyújt.


Az MF ACTIVA S modellek igazi sokoldalú csodák és otthon vannak minden vetésforgós üzemben. Az öt ládás MF 7345S és a hat ládás MF 7347S kitűnik magas gyártási minőségével és nagy áteresztő képességével megnehezített feltételek alatt. Mindkét modellben a módosított AGCO SISU POWER SCR motor biztosítja a teljesítményt és mindkettő szállítható a híres MF PowerFlow vágóasztallal. De lehet még rugalmasabb is. A betakarítás területén a cséplési feltételeknek megfelelően – tehát hogy inkább száraz vagy nedves - az ACTIVA S két változatban rendelhető: vagy hagyományos ferde felhordóval és egyszerű kosárral a cséplődob alatt vagy egy kiegészítő leválasztó kombinációval, ami „Multi-Crop Separator“ rotációs szeparátorból és „PowerFeed-Roller“ behúzó görgőből áll.


A fülke belseje teljesen a komfortra van kialakítva és meggyőző a többszörösen állítható, légrugózású vezető üléssel, amelynek kartámlái és kezelő elemei az ülés-konstrukcióban vannak integrálva. A 8600 literes nagy magtartály az elektromosan felbillenthető magtartály fedéllel meghosszabbítja a betakarítási időket az ürítések között. Összességében Ön az MF ACTIVA S-t az aratáskor rendkívül rugalmas és biztos beruházásnak fogja megélni.

 

Modell Teljesítmény Motor/Hengertérfogat   Leválasztás   Magtartály
MF 7345 S 243 LE Agco Power 6 heng. SCR /6,6 l   5 láda   8600 l
MF 7347 S 276 LE Agco Power 6 heng. SCR /7,4 l   6 láda   8600 l

VÁGÓASZTAL

FreeFlow vagy PowerFlow 


FreeFlow
A FreeFlow vágóasztalok a legtöbb csépelt terményhez alkalmasak. Egy hegesztett keretből állnak rácsavarozott lemezekkel, így az egyes alkatrészek (például a vágóasztal lemezei) igény esetén gyorsan kicserélhetőek.

A vágást a nagy teljesítményű Schumacher kések végzik percenként 1254 lökettel és a Schumacher meghajtás. E mögött az anyagot a 610 mm-es behordó csiga továbbítja, amely teljes hosszában behordó ujjakkal van ellátva, hogy a terményt a ferde felhordó szélességében egyenletesen elossza.

A vágóasztalon és a motollán a beállításokra a fülkében a multifunkcionális kar szolgál. Minden gép szériában rendelkezik AutoLevel funkcióval és vágás-magasság szabályzással, hogy a vágóasztal nehéz terepeken is optimálisan dolgozzon. Kalászemelőt utólag rá lehet szerelni, és a széria tartozék multicsatlakozónak köszönhetően az átszerelési idők jelentősen lerövidülnek.

A vágóasztal 4,80 m-től 7,60 m-ig terjedő vágásszélességban kapható.

PowerFlow
Repce, borsó és rozs közel hasonlóan nehezen aratható, mint a fekvő búza és árpa. A PowerFlow vágóasztallal azonban az ilyen problémák már a múltté. A szállító szalagok aktív anyagáramlása gondoskodik a folyamatos kalásszal előre történő adagolásról és ezen túl csökkenti a vágóasztal veszteségeit.  A tesztek bebizonyították, hogy nehéz feltételek esetén az áteresztési teljesítmény a PowerFlow-val akár 73 százalékkal megnövelhető!

Kívánságra kapható egy hasznos repcecsiga, amely a magasra nőtt állományokban további áteresztőképesség növekedést eredményez.

A vágóasztal 5,50 m-től 6,20 m-ig terjedő vágásszélességben kapható.

 

 

CSÉPLŐMŰ

A nehéz 600 mm-es cséplődobnak és a Heavy-Duty (erősített kivitelű) cséplő-kosárnak köszönhetően az ACTIVA S modellek minden betakarított terménnyel probléma mentesen megbírkóznak.

A cséplődob tömegét kiegészítő súlyokkal növelték meg, hogy a verőlécek a kalászok kicséplésekor több lendülettel rendelkezzenek. Ezáltal a meghajtásokat tehermentesítjük és egyidejűleg csökken a gép teljesítmény igénye és üzemanyag fogyasztása.

A cséplő dobnak két tartománya van különféle pálcatávolsággal, hogy a magas cséplési teljesítmény és az akadálymentes anyagáramlás közötti optimális viszonyt biztosítani lehessen.

A kosár bemenet és kosár kimenet független beállítása a fülkéből elektromosan történik. Így a vezető a kosárt a cséplési feltételekhez igazíthatja vagy mindkét kosárrészt párhuzamosra állíthatja.

A vevő döntheti el azt, hogy a leválasztási folyamat hogyan folytatódjon a cséplődob mögött. Erre szolgál a kiegészítő ABC-fordító dobkosár, amely további 14 fokos kosárátfogásról gondoskodik.

Aki rugalmasabb szeretne lenn az a Power-Feed görgős Multi-Crop Separator (MCS) mellett dönt. Ez a kombináció biztosítja a legjobb leválasztási eredményeket megkímélt szalmakezelés mellett. Az MCS egy rotációs leválasztó, amelynek kosara ha nem használjuk teljes mértékben az útból elbillenthető. Így megnő a rugalmasság aratáskor, és a szemek minősége jobb lesz különösen szárazság és törékeny szalma esetén. A PowerFeed görgő egy a ferde felhordónál alul elhelyezett behúzó görgő, amely a cséplődob egyenletes töltéséről gondoskodik.

                  


A részletekért kérem tekintse meg az alábbi prospektust!