flag

Új gép

flag

MF Ideal

MF Ideal

Nagyobb magtartály, a leggyorsabb ürítés, a leghosszabb rotorok és teljesen automatikus üzemelés csak  3,3 m-es külső szélességnél.

A 2017 évi Agritechnikán az MF megkezdte az MF IDEAL rotoros kombájnszériája piaci bevezetését. Az IDEAL – modellek sok új és szokatlan funkciójához tartozik többek közt a világon a legnagyobb beszerelt magtartály, a leggyorsabb ürítési arány és a leghosszabb cséplő- és leválasztó rotor – a jelentősen megnövelt hatékonyság és munkateljesítmény biztosításához eddig nem létező méretekben. Kívülről spontán a szokatlan dizájn a grafitszínű festésben tűnik fel. A gép az intenzív hat éves kipróbálás alatt, amit 45 prototípussal az USA-ban, Dél-Amerikában, Ausztráliában és Közép-Európában végeztek el, minden tekintetben meggyőzte a profikat: az üzemanyag hatékonyság, könnyű kezelés és javítás, mag minőség, a szármaradványok terítése, a szállítási szélesség, adat-menedzsment és a lejtőn történő munkavégzés ill. a talajtömörítés terén.

 


AZ MF IDEAL ÚJ DÍMENZIÓKBAN NYÚJT ELŐNYÖKET
 A Massey Ferguson IDEAL kombájnok  – fő jellemzői

 - Három modell cséplés és leválasztás egy vagy iker rotorral, kívánságra Para-Level lejtőkiegyenlítéssel.
 - Takarékos motorok: AGCO POWER 9,8 liter (MF IDEAL 7  451 LE-vel), MAN 12,4 liter (MF IDEAL 8  538 LE-vel) és MAN 15,2 liter (MF IDEAL 9  647 LE-vel).
 - 4,84 m hosszú ‚Dual Helix‘-rotor az MF IDEAL 8 és 9-nél: az iparágban a leghosszabb cséplő- és leválasztó rotor (31%-kal nagyobb cséplőegység, összehasonlítva a következő versenytárssal, 2017 08. 08.-i állapot szerint) a nagyon alacsony teljesítményigényhez, kimagaslóan érzéketlen a változó betakarított kultúrákkal szemben, legmagasabb üzemanyag hatékonyság, alacsony szemveszteség illetve a mag és a szalma kíméletes kezelése.
 - A magtartály kapacitása  12.500 és 17.100 liter: az optimális 17.100 literes tartály jelentleg a legnagyobb rendelkezésre álló magtartály kereken 18%-kal több kapacitással, mint a következő legnagyobb riválisé, lehetővé tesz a hosszú munkavégzést a szántóföldön a magasabb termelékenység, optimális logisztika és az alacsonyabb talajtömörítés érdekében.
 - Az ürítési teljesítmény 140 - 210 l/s: opcióban a ‚Streamer 210‘ ürítő rendszer kínálja a 210 l/s-mal a piacon a leggyorsabb ürítési teljesítményt – és kereken 32 %-kal gyorsabb, mint a ma piacvezető kombájné – a magasabb szántóföldi termelékenység eléréséhez.
 - Automatikus önbeállítás: az opciós ‚IDEALharvest™‘-App a kombájn beállításait az üzemeltetés alatt automatikusan elvégzi. 52 szenzor segítségével vezérli a rotor és a rosták, illetve a szelelő és dob fordulatszámának beállítását, hogy maximálisan biztosítani tudja a gép  teljesítményét és hatékonyságát.
 - Az ‚IDEALbalance™‘ gyüjtőasztal kialakítás: a rotor alatt két egyedi formájú felfogó vájú gondoskodik a jobb és tisztább terményről – bármilyen körülmények között.
 - A ‚DriveCenter‘-motorlehajtás magában foglalja a meghajtást a vágóasztalhoz, cséplőműhöz és a szecskához. Az egyszerű kivitel lehető teszi, hogy kevesebb ékszíj és lánc szükséges és ezáltal alacsonyabb az energia-igény ill. kevesebb karbantartásra van szükség.
 - Keskeny szállítási szélesség: még a nagy, az MF IDEAL 9 a 800 mm széles gumikkal vagy az új, általunk kifejlesztett gumihevederekkel, összszélessége is 3,3 m alatt marad. Azokban a régiókban, ahol szigorú az előírás a maximális szélességre vonatkozóan ez jelentős rugalmasságot biztosít.
 - Alacsony talajtömörítés: az új, rugózott TrakRide-gumihevederes járószerkezeteknek köszönhetően.
 - Teljes konnektivitás a Fuse Connectivity Gateways-nek köszönhetően a betakarítási adatok  kifogástalan átviteléhez és a optimális felhasználásához, pl. hozamtérképhez.
 - Új, nagyon kényelmes és csendes ‚Vision‘ vezető fülke Panorama kilátással.
 - Az MF PowerFlow-vágóasztalok akár 12,20 m szélességgel gondoskodnak a szállító szalagok segítségével a kíváló anyagáramlásról és az cséplőmű egyenletes kalásszal történő ellátásáról.
 - Idő megtakarítás az AutoDock™-mel : az első, automatikus csatlakozó rendszer magába foglalja mind a kardántengely általi meghajtást, mind a hidraulikus és elektromos hajtást, a legegyszerűbb kezeléssel a fülkéből.

 

 

MF IDEAL 7

MF IDEAL 8

MF IDEAL 9

Rotor

egy

iker

iker

Fülke

Vision

Vision

Vision

Magtartály kapacitás (l)

12.500

12.500/17.100

12.500/17.100

Ürítési teljesítmény (l/s)

140/210

140/210

140/210

Max. motorteljesítmény (LE/kW)

451/332

538/399

647/478

A rostaszekrény hossza (mm)

2.000

2.000

2.200

Rostaszekrény

Standard

Standard

High Capacity

Külső méretek (minimum)

3,30 m (800 mm gumikkal)

3,30 m (800 mm gumikkal)

3,30 m (800 mm gumikkal)